Arii de practica – Cabinet avocat Beleca Laura

Civil

CIVIL

Experiența și competența în vastul domeniul al civilului este confirmată de cazurile complexe câștigate, cu precădere în sfera răspunderii și a succesiunilor, dar și prin parteneriatele născute în urma contractelor concepute de avocații Echipei noastre.

Contracte

Contracte

Vă doriți încheierea unui parteneriat, însă nu știți ce tip de contract v-ar avantaja sau poate vă doriți un contract clar, fără ambiguități sau posibile interpretări

Succesiuni

Succesiuni

Sunteți moștenitori, dar nu vi se recunoaște calitatea sau, din cauze complexe, nu ați reușit să intrați în posesia bunului.

Răspundere

Răspundere

Vă considerați lezat sau discriminat. Ați fost acționat pentru încălcarea drepturilor și libertăților. Sunteți victimă a unui accident rutier, aviatic sau de muncă. Ați fost prejudiciat în urma unor dezastre și calamități naturale.

Internațional privat

Aveți o hotărâre definitivă, pronunțată de o instanță din afara granițelor țării și vă doriți ca aceasta să producă efecte și în România sau un litigiu care vizează raporturi civile, comerciale, de familie sau orice alte raporturi de drept privat cu element de extraneitate.

EXECUTARE SILITĂ ȘI RECUPERARE CREANȚĂ

EXECUTARE SILITĂ ȘI RECUPERARE CREANȚĂ

Ați câștigat un proces civil sau penal și aveți o hotărâre definitivă pe care debitorul nu înțelege să o respecte. S-a început abuziv împotriva dumneavoastră o executare silită.

RECUPERARE CREANȚĂ

RECUPERARE CREANȚĂ

Aveți o creanță – trebuie să o recuperați și vă doriți acest lucru, însă fără izbândă.

SOCIETĂȚI, ASOCIAȚII ȘI FUNDAȚII

SOCIETĂȚI, ASOCIAȚII ȘI FUNDAȚII

Aveți o idee de antreprenorială pe care doriți să o materializați prin propria afacere sau poate vă doriți o asociere cu oameni care împărtășesc aceleași viziuni ale pieței.

Aveți o idee inovatoare prin care puteți ajuta de la cazuri sociale la susținerea anumitor sectoare culturale sau poate militați pentru idei revoluționare în domeniile sociale curente.

COMERCIAL. INSOLVENȚĂ. REORGANIZARE.

COMERCIAL. INSOLVENȚĂ. REORGANIZARE.

Întâmpinați probleme cu partenerii dumneavoastră de afaceri pentru nerespectarea contractelor.

În interiorul organizației dumneavoastră, s-au născut conflicte între acționari sau asociați.

Administrația societății în care ați investit v-a adus prejudicii, periclitând viitorul businessului dumneavoastră.

Businessul dumneavoastră nu și-a îndeplinit scopul urmărit.

Accidente

ACCIDENTE

Sunteți victimă a unui accident rutier produs în urma unei coliziuni în trafic. Ați fost acroșat în trafic și ați suferit însemnate vătămări corporale. Ați suferit un accident în timp ce vă executați activitatea la locul de muncă.

Accidente rutiere

Accidente rutiere

Accidente aviatice

Accidente aviatice

Accident de bicicleta

Accidente de bicicleta

Accidente de muncă

Accidente de muncă

NEDISCRIMINARE, VIAȚĂ PRIVATĂ. DEMNITATE

NEDISCRIMINARE, VIAȚĂ PRIVATĂ. DEMNITATE

Vă considerați lezat, discriminat, simțiți asupra dumneavoastră o atmosferă ostilă, degradantă. Vă simțiți umilit sau ofensat. Vi s-au încălcat drepturile și libertățile sau ați fost acționat pentru discriminare sau pentru încălcarea drepturilor și libertăților seamănului dumneavoastră. Vi s-a adus atingere vieții private pe motivul dreptului de a fi informat. Simțiți că nu sunteți tratați de la egal la egal cu semenii dumneavoastră. Vi s-a îngrădit accesul la o funcție/poziție cu toate că aveți toate competențele necesare. Vi s-a oprit accesul la serviciile publice administrative și juridice, de sănătate, la educație.

Familie

FAMILIE. DREPTURILE COPILULUI

V-ați căsătorit de curând, entuziasmați de idealuri și așteptări, dar problemele v-au descurajat și sunteți într-un moment de cotitură sau poate după ani de căsnicie, mariajul dumneavoastră traversează o perioadă de impas ce pare fără sfârșit.

Problemele cotidiene, stresul, dezechilibrul emoțional au degenerat în conflicte de familie, culminând cu violențe verbale și fizice. Te simți o victimă în propria familie.

Ați decis să puneți capăt mariajului, dar ce se întâmplă cu bunurile, în grija cui rămân copiii. Copilul dorește să rămână în brațele mamei, dar să simtă, totodată, ocrotirea tatălui.

Cedo

CEDO

Ați epuizat toate căile legale naționale fără să vi se facă dreptate, încălcându-vi-se drepturile consacrate prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Penal

PENAL

Ați fost înșelat sau sunteți victimă a unor amenințări, agresiuni. Ați fost ținta unor abuzuri. Ați fost sau sunteți victimă a violenței domestice. Ați fost hărțuit. Sunteți anchetat în legătură cu o faptă de natură penală. Ați greșit, săvârșind o faptă de natură penală, dar știți că orice greșeală asumată este aproape îndreptată.

CONTENCIOS ADMINISTRATIV, FISCAL ȘI CONTENCIOS CONSTITUŢIONAL

CONTENCIOS ADMINISTRATIV, FISCAL ȘI CONTENCIOS CONSTITUŢIONAL

Sunteți victima abuzurilor ANAF, ANPC, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională Anti-Doping sau a altor autorități. Vi s-a adus o vătămare  a drepturilor sau intereselor legitime de către o autoritate publică.

Vreți să supuneți controlului constituționalității o reglementare care vă încalcă drepturile fundamentale.

Întâmpinați probleme legate de impozit, cu privire la TVA, accize sau orice alte contribuții la bugetul de stat.

BANCAR. ASIGURĂRI

BANCAR. ASIGURĂRI

Aveți un credit bancar pe care nu-l mai puteți gestiona din cauza clauzelor abuzive.

Aveți o ipotecă. Ați fost raportat la biroul de credite în mod abuziv.

CONFLICTE DE MUNCĂ. SECURITTE COLECTIVĂ ȘI SOCIALĂ

CONFLICTE DE MUNCĂ. SECURITTE COLECTIVĂ ȘI SOCIALĂ

V-a fost încălcat contractul de muncă sau urmează să vă angajați și vă doriți un contract clar, fără interpretări și ambiguități.

Vi s-a îngrădit accesul la o funcție/poziție cu toate că aveți toate competențele necesare.

Ați fost în mod abuziv concediat sau ați suferit un accident în exercițiul muncii dumneavoastră.

MALPRAXIX

MALPRAXIX

V-ați adresat medicului și vi s-a prescris un tratament greșit.

În urma unei intervenții chirurgicale, în locul unei ameliorări, situația s-a înrăutățit, generând complicații, alte diagnostice sau chiar decesul.

PRODUSE CU DEFECTE.PROTECȚIA CONSUMATORULUI

PRODUSE CU DEFECTE. PROTECȚIA CONSUMATORULUI

Ați achiziționat un produs online, iar la primirea acestuia ați constatat că nu corespunde cu ceea ce ați plătit.

Ați observat probleme la operatorii economici ce comercializează produse cu defecte, deteriorate, ieșite din termen, produse ținute în condiții improprii.

Eticheta produsului achiziționat nu conține toate informațiile necesare sau, dimpotrivă, conține informații eronate, fapt ce a condus sau ar fi putut conduce la serioase probleme de ordin medical.

Ați accesat un program de finanțare, un credit, iar contractul cu banca sau intermediarul de credit este unul abuziv.

Ați apelat la serviciile de transport aerian, de transport maritim și naval și v-au fost încălcate drepturile ce vă revin în calitate de pasageri.

Serviciile de telefonie mobilă și internet  nu corespund celor contractate.

Transportatori Aerieni – Prejudicii

Transportatori Aerieni – Prejudicii

Ați apelat la serviciile de transport aerian, pentru rapiditate și confort, dar v-au fost încălcate drepturile ce vă revin în calitate de pasageri.

Ați pierdut contracte sau nu ați ajuns la întâlnirea de afaceri programată din cauza întârzierilor sau anulărilor zborurilor.

Vi s-a pierdut bagajul sau l-ați primit cu întârziere sau în condiții improprii: distrus sau deteriorat.

Apasă aici pentru a adăuga propriul text