Ancheta selectiva, cazul Muntii Apuseni

Anchetă selectivă în catastrofa aviatică din Munții Apuseni

Acum câteva zile, a avut loc o înfățișare în dosarul Colectiv, un alt dosar în care importante instituții ale statului, cu responsabilități pentru cetățenii săi, se pare că sunt protejate printr-o anchetă deficitară.

Iată cum părțile, familii ale victimelor, expun aceleași situații, cel puțin îngrijorătoare, despre care noi, la rândul nostru victime ale aceluiași sistem disfuncțional și corupt, am tot vorbit încă din 2014, însă fără nicio reacție pozitivă.

Haideți, să vă mai arătăm, încă un element, care denotă lipsa de obiectivitate, chiar favorizarea făptuitorului, în realizarea anchetei în dosarul Apuseni, fiindu-ne tot mai evident faptul că procurorii de caz triază probele după interesul unor persoane implicate în cauză.

Concret, la solicitarea noastră de a ni se pune la dispoziție un protocol, probă relevantă în dosar, Parchetul ÎCCJ ne răspunde că, la dosar, nu există documentul integral, ci doar câteva file puse la dispoziție de către una din părțile acestui protocol, situație cu care ne-am mai confruntat, procurorii rămânând în pasivitate, acceptând să desfășoare o anchetă selectivă sub pretextul că: atât li s-a dat.
Deci, dacă noi nu cerem, nimic nu se întâmplă! Dacă noi insistăm și le cerem … ne controlează ANAF-ul care, pentru a putea să ne recontroleze, în scop de șicană, întocmește acte false.

Modalitatea în care se instrumentează această cauză va continua să pună în primejdie siguranța aviației civile din România, precum și întregul sistem operațional pentru situații de urgență, punând tot mai mult sub semnul îndoielii calitatea activității judiciare.

Speram ca în zilele următoare să reușesc să vă mai arăt încă o serie de nereguli, mult mai grave, din anchetă!