, ,

Dezmintire a Dreptului la Replica, Formulat de Parchetul General, in cazul accidentului aviatic produs in Muntii Apuseni

DEZMINȚIRE A DREPTULUI LA REPLICĂ, FORMULAT DE PARCHETUL GENERAL, ÎN CAZUL ACCIDENTULUI AVIATIC PRODUS ÎN MUNȚII APUSENI,

ca urmare a comunicatului transmis la data de 20 ianuarie 2017, de către familia Aurei Ion. Avocatul Laura Beleca (n.n. avocatul familiei) solicită Parchetului General să retracteze replica ce nu corespunde realității și prin care se aduce o vădită atingere a reputației și a credibilității și arată, în continuare, următoarele:

La data de 21 octombrie 2016, am cerut o audiență Procurorului General pentru a reclama abuzurile din anchetă. Arăt că, din echipa de procurori care anchetează în cauză, face parte și actualul șef de secție al Parchetelor Militare, deci audiența îl viza și pe acesta.

Nu am fost niciodată primită în audiență, așa cum am solicitat. Drept dovadă este faptul că, la data de 5 ianuarie 2017, am adresat o scrisoare deschisă Procurorului General, în urma căreia, la data de 17 ianuarie 2017, am fost contactată telefonic de către unul dintre consilierii acestuia, domnul Ionel Senteș, care mi-a transmis următoarele, citez: Domnul Procuror General nu poate să acorde audiență, de principiu, la toate cauzele care există, bineînțeles că sunt cauze mai puțin importante, să le spunem așa, fiecare cauză, în principiu, este importantă pentru părțile care se află în respectiva cauză, unele sunt mai importante, altele mai puțin importante. Nu se poate acorda audiență, teoretic, la toate persoanele.” 

În aceste condiții, dreptul la replică emis de către Parchetul General este neîntemeiat.

Subsemnata nu am fost primită în audiență. Dacă aș fi fost primită în audiență, apelul telefonic de la Cabinetul Procurorului General nu s-ar justifica (n.n. contact telefonic pe care Parchetul îl recunoaște).

Afirmația din cuprinsul materialului – drept la replică – transmis opiniei publice de către Parchetul General, potrivit căreia, citez: În realitate, o astfel de apreciere (n.n. cum că această cauză nu ar prezenta importanță) nu a fost făcută de nicio persoană din Ministerul Public” este, cum se poate observa, din discuția redată mai sus, total neadevărată.

Tranșând informațiile transmise de Parchet, observ că Procurorul General nu numai că nu își asumă responsabilitatea pentru neregulile la nivel de instituție și de anchetă, ci, mai mult de atât, insinuează că cele comunicate de către noi, prin intermediul media, ar fi contrare adevărului, aspecte care aduc o vădită atingere a reputației și a credibilității subsemnatei, avocat Laura Beleca, motiv pentru care solicit Parchetului General retractarea replicii publicate în Cotidianul Ring, la data de 21 ianuarie 2017.

Avocat Laura Beleca